pásztorélet

2018.05.18. 18:11

Kisgyermekek alkotásaiból rendeztek kiállítást

Kisgyermekek által készített rajzokból nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban, pénteken. A Pásztorélet című gyermekrajzpályázatra több mint száz alkotás érkezett.

B. O.

Szőke Péter népi iparművész, a kiállítás ötletgazdája elmondta, óvodások, alsós- és felsős iskolások vehettek rész a pályázaton.

– A4-es lapon bármilyen technikával készült rajzokat vártunk. Nagyon sok alkotás készült juhászokról, vélhetően ez a kép él a témával kapcsolatban a leginkább a gyerekekben, ezt látják mesékben, könyvekben legtöbbet. Csikóst jóval kevesebb rajzoltak, de volt még egy-két gulyás, meg malac-, sőt egy libapásztor lány is – sorolta Szőke Péter, hogy milyen rajzok érkeztek a felhívásra.

A gyermekrajzpályázatra több mint száz alkotás érkezett. Fotó: I. Gy.

– A gyerekek számára többféle díj és különdíj is kiosztásra kerül, többek közt osztálykirándulást is felajánlottak a támogatóink – tette hozzá Berényi Nagy Vanda grafikus, a kiállítás szervezője.

A gyerekek által készült rajzok egészen június 6-áig tekinthetők meg a kulturális központ földszinti kerengőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában