Békéscsaba

2018.05.15. 17:25

Helyi cégeket és dolgozóikat segítik a fejlesztésekkel

A Modern Városok Program keretében olyan komplex fejlesztések valósulnak meg, amelyek Békéscsaba meglévő iparterületeit szolgálnák ki. A beruházásokról nemrég született támogatói döntés – ismertették a kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester kiemelte: a fejlesztések hasznosak a városban jelen lévő cégeknek, valamint azok munkavállalóinak, azok érintik Békéscsaba szinte minden városrészét, és azok révén az önkormányzat szövetségre lép a vállalatokkal, erősíti a közöttük lévő kapcsolatot.

Részletezte: a 4,5 milliárd forintos projektcsomag 12 önálló projektből áll. Nyolcat a magyar kormány finanszíroz 2,8 milliárd forint hazai forrásból – erről született most határozat – , négyet pedig 1,7 milliárd forint európai uniós, TOP-os pénzből fedeznek.

Fotó: Kiss Zoltán

Korszerűsítik a Gerla és a Mezőmegyer felé vezető bicikliutat, valamint kerékpárút épül a város északnyugati részére tervezett állami ipari terület irányába is. A Baross és az Áchim L. András utca sarkán, a volt Szarvas bisztró területén parkolókat alakítanak ki, kedvezve a Kner irodaháznak. A Szarvasi úton, a Linamar környékén zebrát létesítenek a biztonságos közlekedés érdekében. A Kétegyházi úton a hűtőház előtti parkolókat korszerűsítik.

Emellett szemügyre veszik a város csapadékvizet elvezető hálózatát, illetve az északi iparterületen a rendszert korszerűsítik és bővítik. A Csanádapácai út környékén fejlesztik az ivóvíz- és szennyvízhálózatot, kiépítik a közvilágítást.

Lapunk kérdésére a városvezető jelezte: a TOP-os fejlesztések keretében bicikliutat építenek, alakítanak ki az Ipari úton és a Tevan Andor utcában – összekötve a Békési és a Berényi utat -; a Szabolcs utcában a Szerdahelyi és az Ihász utca között; a Szarvasi úton a Kápolna és a Pataky utca között, vagyis a felüljáró mellett lesz egy külön építmény a kerékpárosoknak. Emellett összekötik a Lencsési utat és a Kétegyházi utat, az Építők útja vonalán utat építenek.

Folytatódik a Modern Városok Program – hangsúlyozta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, utalva arra, hogy a kormány betartotta ígéretét. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a békéscsabaiak, hanem a város vonzáskörzetében élők életminősége is javul a fejlesztésekkel. Ismertette, hogy megépül az M44-es, és emellett 70-80 milliárd forint hazai forrás érkezik az MVP keretében Békéscsabára, a békési megyeszékhely arányaiban kiemelkedő támogatást kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában