tárlat

2018.05.31. 15:13

Hamutál-kiállítás nyílt a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron

Papp Gábor

Nagy István, Mester Gábor és Sós Imre gyűjteményeiből, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közreműködésével nyílt hamutál-kiállítás csütörtökön délelőtt a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

Sós Imre, a turisztikai főpályaudvar vezetője elmondta, különös aktualitást ad a tárlatnak, hogy a megnyitó napja, május 31-e, a dohánymentes nap. Hozzátette, ennek alkalmából ismét bemutatták azt a vendéglátóhelyek segítségével összegyűjtött 8000 cigarettacsikket tartalmazó üveghengert, amelyet először 2002-ben láthattak az érdeklődők Gyulán. Mester Gábor gyűjtő elmondta, hogy a hamutálak között olyan darab is megtalálható, ami a világháborús frontról került haza.

Fotók: Lehoczky Péter

Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügi Főosztályának főosztályvezető-helyettese hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak a lakosság egészségének védelmére, amibe beletartozik a dohányzással kapcsolatos prevenció is. Mint megtudtuk, a világon évente 7 millió ember hal meg a dohányzás miatt, közülük 900 ezer olyan áldozata is van a káros szenvedélynek, aki egyébként csak passzív dohányos. Hazánkban a felnőttek 30 százaléka dohányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában