Kiállítás

2018.04.25. 08:49

Mediterrán hangulatban Békéscsaba Scholtz művein

Május 5-éig látható Scholtz Endre békéscsabai festőművész: Nekem, Csaba… című kiállítása a megyeszékhelyen, a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében. Az alkotó elmondta, több apropója is van a tárlatnak.

Ny. L.

– Békéscsaba újratelepítésének 300., várossá avatásának 100. évfordulója engem is megérintett, cselekvésre késztetett, nálam ez a vászon és az ecset. Másrészt 50 éve élek itt, és a magam módján megmutatom mit jelent számomra a város. A nyár közeledtével pedig mediterrán környezetbe, hangulatba is helyeztem Békéscsabát – mondta Scholtz Endre, aki 23 festményét állította ki.

Az alkotó hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy tárlatát a Békéscsabán is nagy szeretetnek és tiszteletnek örvendő Takács Győző, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett grafikus- és keramikusművész nyitotta meg. Munkásságát méltatta Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész is, aki már 30 éve kíséri figyelemmel Scholtz Endre művészetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában