elektromos autó

2018.04.07. 12:48

Ismét újítottak a csorvási Edison Klub fiatal feltalálói

Az Edison Klub ­tehetséges, a modern technika­ iránt fogékony, kreatív fiataljairól legutóbb akkor írtunk, amikor elektromos autójuk megtette az első métereket. Nemrég pedig napelemeket kapott a járgány.

Cs. I.

Kukla Imre, a Solargroup ügyvezető igazgatója ugyanis nagy értékű napelemeket és töltőegységeket adományozott az autóra. Az ügyvezető egykori alapítótagként jól ismeri a klub céljait.

Folyamatosan ötletelnek, fejlesztik az autót. Beküldött fotó

– Az elektromos autó a Nemzeti Tehetség Program pályázatai támogatásával épül évek óta. Az Emberi Erőforrások ­Minisztériuma biztosítja az anyagi fedezetet – ezt már Murvai József klubvezetőtől tudtuk meg, aki azt is elárulta, támogatók nélkül nem ­valósulhatna meg egy ilyen program. A Csorvási Gazdák­ METÉSZ elnöke, Kelemen ­Mihály irányításával a gépműhely dolgozói készítették a kocsi alvázát, a napelemeket is ők szerelték fel.

Az autó elektromos vezérlésének első változatát Kukla Zsolt elektroműszerész készítette, majd Szabados László fejlesztőmérnök irányításával számítógép-vezérlést kapott a jármű. A Csorvásiak Baráti Társasága is támogatja a fiatalok munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában