vetélkedő

2018.04.12. 18:07

Érdekképviseleti vetélkedőn vettek részt a megye településeinek fiataljai

Ifjúsági érdekképviseleti találkozót és településközi vetélkedőt rendeztek a Gál Ferenc Főiskolán, csütörtökön Békéscsabán. A szervező a Jeune Courage – Közösség az ifjúsági érdekérvényesítésért elnevezésű csoport, amelynek fő célja, hogy segítséget nyújtson a megyei ifjúsági vezetők és a fiatalok érdekeit képviselő szereplőknek.

B. O.

– A mai programunk egy sorozat záróeseménye, egészen pontosan az ötödik eseményünk. Megelőzte ezt négy felkészítő csoportmunka, ahol a vetélkedőn szereplő négy településnek a fiataljait készítettük fel. Illetve a mai rendezvény tulajdonképpen egy közös esemény, a fiatalok egy ifjúsági vetélkedőn vesznek részt, ahol azokat az érdek-képviseleti ismereteket, amiket átadtunk nekik, a gyakorlatban is ki tudják próbálni. Mindez elősegíti azt, hogy ezek a fiatalok bátran vállalják a véleményüket – mondta el Fazekas Anna, a csoport vezetője és alapító tagja.

Szarvas Péter, a megyeszékhely polgármestere nyitóbeszédében úgy fogalmazott, szeretnék az egyetemi kampusz pályáját felfelé íveltetni és ehhez nemcsak pénz, valamint tanárok, hanem igyekvő, figyelmes és törekvő diákok kellenek.

– Az itt élő fiatalság jövőképe még formálható, szeretnénk sok olyan pozitív dolgot felmutatni nektek, szüleiteknek, testvéreiteknek, ami azt kell jelentse, hogy érdemes a jövőtöket itt, a Békés megyei oktatási intézményekben elképzelni. És utána pedig olyan elhelyezkedést, és életpályát tudtok itt találni a megyében, ami megfelelő lesz számotokra, és nyugodt, színes, változatos életet ígér nektek – osztotta meg gondolatait a fiatalokkal Szarvas Péter.

A vetélkedő végén kiderült, hogy a legtöbb pontot a szeghalmi diákok szerezték meg, akik egyébként a leglelkesebb jelzőt is kiérdemelték. A legfelkészültebbek a békéscsabai fiatalok voltak, míg a legkitartóbb csapat a végegyházi, a legkreatívabb pedig a kondorosi lett. Az eseményt a Szent István téren megtartott flashmob zárta, ahol a fiatalok színes papírokkal a kezükben, köröket alkotva kapcsolódtak össze, ezzel is szimbolizálva az ifjúsági közösségek fontosságát.

A fiatalok az elméleti ismereteket ültették át a gyakorlatba. Fotó: L. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában