fejlesztések

2018.04.18. 17:42

Elkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése

Megkezdődött a gyulai Szentháromság utcában a Szent István utca és a Rákóczi utca között a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése.

P.G.

A 76 millió forintos beruházás keretében a szakaszon 5 méter szélességben az utat is újraaszfaltozzák majd – jelentette be a helyszínen megtartott szerdai sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és dr. Ökrös István önkormányzati képviselő. Az út csapadékvizét a két szélén épülő padkafolyóka fogja elvezetni a víznyelőkig, majd onnan kerül a csapadékvíz-elvezető rendszerbe.

A június 30-ig befejeződő fejlesztés során a megkülönböztető jelzést használó gépjárművek közlekedése megengedett lesz, az érintett lakosok ingatlanjaikba történő ki- és bejutását ugyancsak biztosítják a szakasz teljes lezárása idején is.

Dr. Ökrös István kiemelte, a fejlesztéssel az utcában élők régi, jogos kérése teljesül, és türelmet kért a munkálatok idejére.

Dr. Görgényi Ernő kitért arra, hogy a beruházás része annak a fejlesztés-sorozatnak, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert mintegy 400 millió forintból valósítanak meg. Így megoldódnak lokális problémák, csatornákat alakítanak ki olyan helyeken, ahol nincsenek, vagy csak részben megoldott a csapadékvíz-elvezetés. S ugyancsak megoldást találnak egy-egy nagyobb terület egészét érintő gondokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában