digitális eszközök

2018.04.25. 15:36

Az életminőséget is javítják a különböző eszközök

A Digitális Jólét Program Hálózat dél-alföldi regionális találkozóját rendezték szerdán a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

P. G.

Dr. Fromann Richárd, a Digitális Jólét Koordinációs Központ vezetője lapunknak elmondta, ma is 2-3 millió, elsősorban idős ember él Magyarországon, akik nem használnak internetet, illetve digitális eszközöket. A DJP mentorhálózatának a legfőbb célja éppen az, hogy érzékenyítse minderre az érintetteket, azaz motivációs programok segítségével felhívja a figyelmet, hogy milyen életminőség-javító hatásokat lehet elérni a digitális eszközök segítségével. Emellett képzéseket, tanfolyamokat is tartanak az érdeklődők számára.

A szerdai találkozón Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyéből 100-120 mentor vett részt. A program egyik fontos része az volt, hogy a szakemberek megismerjék egymást és tapasztalatok cseréljenek. Másrészt a DJKK vezetői a legaktuálisabb, legfrisebb információkat is megosztották a jelenlévőkkel.

Dr. Fromann Richárd kérdésünkre szólt arról is, hogy 2017 októberében kezdődött az E-Magyarország program újragondolása, amelynek részeként az egész hálózatot átalakították és átnevezték, így létrejött a Digitális Jólét Program, a korábbi E-tanácsadók után DJP mentorok dolgoznak tovább. A hálózat különböző uniós és hazai forrásoknak köszönhetően folyamatosan fejlődik. A programban fontos szerepet töltenek be a Digitális Jólét Program Pontok, amelyekből mintegy 1500 található hazánkban. Ezeknek a közösségi intézményekben, elsősorban könyvtárakban található létesítményeknek a fejlesztése Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában