energetikai fejlesztés

2018.04.03. 18:32

Átadták a megújult mezőkovácsházi munkaügyi központot

Méltó helyszíne az ügyfélfogadásnak a kívül s belül részben megújult Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Alkotmány utcai épülete.

Cs. I.

Az uniós forrásból elvégzett energetikai felújítás eredményeként a villany és a gázfelhasználás is a felére csökkenhet. Béni Attila hivatalvezető a keddi avatón emlékeztetett, az épület 25 éve a munkaügyi központ otthona.

Kulcsfontosságú a hely, hiszen a leszakadó térségben kulcsfontosságú a foglalkoztatás, a munkáltatói igények kielégítése képzett munkaerővel, a fiatalok helyben tartása. Dr. Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója az ünnepségen arról beszélt, a kormányhivatal belső megújulása mellett a középületek épületenergetikai fejlesztését is elvégzik.

Fotó: L. P.

– Összesen 11 középület felújításával, erre több mint 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre, növelhető az energiamegtakarítás. Az Alkotmány utcai ingatlanon elvégezték az épület hőszigetelését, kicserélték a nyílászárókat, valamint napelemes rendszert telepítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában