fejlesztés

2018.03.05. 16:33

Több fejlesztést és beruházást is megvalósítanak Gyulaváriban

Több, a helyi oktatási intézményeket érintő fejlesztés valósult meg a közelmúltban Gyulaváriban, és jó néhány beruházást tervezünk a jövőben is – jelentette be a fejlesztésekkel kapcsolatban megtartott hétfői sajtótájékoztatón Szabó Károly.

P. G.

Gyulavári önkormányzati képviselője elmondta, a bölcsődében új játszóudvart alakítanak ki, amelynek részeként térburkolót is elhelyeznek.

A sajtótájékoztató helyszínén, az óvodában az úgynevezett körzeti karbantartási keretből, 850 ezer forintból folyosói szekrényeket vásároltak, amelyeket egy gyulavári vállalkozó készített el. Az általános iskolában pedig pályázati források segítségével fejlesztenek. Szabó Károly kitért arra, hogy a már említett karbantartási keretből 6 millió forint értékben járdákat újítanak fel Gyulaváriban, illetve az ott található játszótéren kamerát szerelnek fel a rongálások megelőzése érdekében. A további források felhasználásáról az igények függvényében döntenek. Szabó Károly arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat a duplájára emelte Gyulavári karbantartási keretét a városrész nagysága miatt.

Sipaki Mária, a Gyulavári Napsugár Óvodai Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, szervezetük két pályázatot is elnyert a közelmúltban. A szervezet célja egyébként az intézmény pedagógiai programjának, eszközfejlesztésének és rendezvényeinek, illetve a gyermekek élményszerzésének támogatása. Az egyik pályázat az alapítvány működését segíti, belőle eszközöket, irodai szereket, illetve egy, az óvodai tornaszobában is használható légvárat is beszereztek.

Fotó: Imre György

Szabados Józsefné, az alapítvány korábbi elnöke a másik pályázatot mutatta be, amelynek eredményeként erdei óvodai programot szerveztek a DALERD Zrt. Erdészeti Tájékoztatási Központjában. A kirándulás rengeteg érdekességgel szolgált a gyerekek számára. Március 20-án még lesz egy következő ilyen alkalom is. A projekt másik részeként lovaglási lehetőséget is biztosítanak a gyereknek a Sióréti Lovastanyán. Az első alkalom már le is zajlott.

Dr. Becseiné Lock Gabriella, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője és dr. Király Éva tagintézmény-vezető egyaránt az alapítvány munkájára, az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában