beruházás

2018.03.29. 14:49

Több mint száz munkahelyet teremt a Csaba Metál

Átadták a békéscsabai Csaba Metál ZRt. újabb gyártócsarnokát, csütörtökön. A közel hatmilliárd forintos beruházással a csarnok mellett többek közt gépekkel és különböző fémmegmunkáló berendezésekkel bővült a gyár. Mindezek mellett 165 új munkahely is létesült.

B. O.

Ünnepélyes keretek közt avatták fel a Csaba Metál ZRt. öntödei beruházását. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki elmondta, a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, amely tavaly nyolcezer milliárd forint termelési értéket tudott felmutatni, az ágazatban pedig 175 ezer ember dolgozik.

– A Csaba Metál példája is mutatja, hogy megvannak azok a nemzeti, családi tulajdonban lévő vállalatok, amelyek igenis képesek arra, hogy a legkomolyabb színvonalat képviselő, a legkomolyabb elvárásokat támasztó világpiaci keresletet is kielégítsék. Megvannak azok a nemzeti tulajdonban lévő családi cégeink, amelyek önerőből, a külföldi piacokon is versenyképesek tudnak lenni – fogalmazott a miniszter. Elmondása szerint ezt bizonyítja az is, hogy a cég által gyártott alkatrészek többek közt megtalálhatók a Jaguár, a Mercedes vagy akár a Porsche és a Ferrari típusú gépjárművekben is.

Majoros Bélával(b) a Csaba Metál ZRt. tulajdonosával vágja át a szalagot Szijjártó Péter. Fotó: Lehoczky Péter

Mindezek mellett Szijjártó Péter bejelentette, a Csaba Metál ZRt. közel négymilliárd forintos újabb beruházást tervez. – Ehhez Magyarország kormánya 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít, amely beruházás nyomán új csarnokok épülnek, új gépsorok kerülnek az üzembe és száz új munkahely is létrejön – részletezte a miniszter.

Hozzátette, a békéscsabai cég a magyar kormány stratégiai partnere lesz. Ezzel, az eddigi hetvenhat olyan, Magyarországon működő vállalat közé kerül a Csaba Metál ZRt, amellyel stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormányzat.

A békéscsabai cég vezérigazgatója, ünnepi beszédében felidézte a negyed évszázados cég múltját és jelenét. Majoros Béla elmondta, az intenzív fejlesztés 2010-ben kezdődött a társaság életében, az akkori nagyságrendileg ötmilliárd forinttal szemben idén már tizennyolcmilliárd forint árbevétellel számolnak, dolgozóik száma pedig a korábbi félezerről duplázódott, az eltelt időszakban. Ahogy fogalmazott, az elért sikerekhez a kiváló kollégák, a szakemberek, valamint a családja támogatása is nagyban hozzájárult.

Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa kiemelte, a Csaba Metál ZRt, egyszemélyes családi vállalkozásból vált regionális szinten is meghatározó vállalattá.

 

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere beszédében a vállalat, a város és a kormány kiváló együttműködését ecsetelte, kitért a Modern Városok Program keretein belül megvalósuló fejlesztésekre, többek közt az M44 építésére, és a reptér fejlesztésével kapcsolatos kedvező döntésekre is.

 

A kormányzati stratégia kulcsfontosságú részét képezi Békéscsaba fejlesztése – nyilatkozta korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Békéscsabán, a Fidesz-irodában tartott sajtótájékoztatón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában