sajtótájékoztató

2018.03.13. 23:01

Legyen mindenkinek érték az egészség!

Közös érték az egészség címmel kezdődik Gyuláról kiindulva, a későbbiekben várhatóan a megye valamennyi települését érintő program – jelentette be dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a kezdeményezéssel kapcsolatos keddi gyulai sajtótájékoztatón.

P. G.

Megtudtuk, szűrésekkel, megelőzéssel, tudatosságra, egészségre, mozgásra neveléssel, konkrét vizsgálatokkal a lehető legszélesebb kört vonják majd be a projektbe.

Dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, Gyulán nem is olyan régen valósították meg a Tégy az egészségért szemléletformáló programot, amelybe több mint 10 ezer 500 embert vontak be. Az életmódváltó programba pedig 1700-an kapcsolódtak be.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő­ kiemelte, mind a kilenc Békés megyei járást érinti majd a kezdeményezés. Kitért arra, hogy a demográfiai folyamatok kedvező irányban történő befolyásolásában kiemelt szerepe jut az egészségügynek.

Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-­főorvosa szerint a lakosság egészségügyi mutatóinak javítása érdekében született meg a nagyszabású összefogás. Fontosnak nevezte, hogy a meglévő szűréseken való részvétel arányát növeljék.

Fotók: Lehoczky Péter

Dr. Sárosi Tamás megyei tiszti főorvos rávilágított, az említett összefogás eredményeként kezdődik meg a közös munka Gyulán, illetve a járás településein. A mintaprogram tapasztalatait pedig kiterjesztik majd egész Békés megyére a jelenlegi kedvezőtlen egészségügyi mutatók javítása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában