ökobuli

2018.03.26. 18:18

Diáknapokon engedhetnek le a Vízmű tanulói

Idén is diáknapokat és ökobulit tartanak a vízműben a héten. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai ekkor választják meg a diákigazgatót, aki később a garabonciás napokon is képviseli az iskolát.

B. O.

– De ilyenkor van még arra is lehetőség, hogy egy kicsit leengedjünk, különböző sport, kulturális és szórakoztató programokon vegyünk részt – mondta el Puskely Gergő szervező.

Hétfőn délelőtt a jelölt és kortesbeszédek után különféle rendezvények, többek közt gyümölcs és zöldségfaragás, valamint különböző kreatív foglalkozások színesítették a programokat. Később pedig szelektív hulladékgyűjtési versenyre, kavicsfestésre is sor került. Mindezek mellett a a diákok közös faültetést is szerveztek.

– Idén két stáb indult, a stábtagok húsz fő körül vannak, az iskola nagyja részt vesz az eseményen, szinte az egész iskolát sikerült bevonni az eseményekbe – árulta el Puskely Gergő, aki azt is elmondta, hogy a két stáb közösen szervezte meg a programokat.

– Ez azt is bizonyítja, hogy az együttműködés kiváló az iskola tanulói közt. A programok sokrétűek, és igazán változatosak, idén újdonság például a virtuális valóság bemutatkozása, egy erre alkalmas szemüveggel – tette hozzá. Hangsúlyozta, korábban beadtak egy öko pályázatot, ahol környezetvédelmi programokkal, feladatokkal készültek.

– Nyertünk egy ökobulis pályázatot, és ezt, ennek a programjait, feladatait belevettük a mostani diáknapokba is. Így délutánonként a stábok szervezésén túl az ökobulit szervező tanárok különféle környezetvédelmi feladatokat és játékokat is szerveznek a résztvevő diákoknak – emelt ki egy másik idei újdonságot a programok közül Puskely Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában