Szavalóverseny

2018.02.16. 18:15

Az orosházi városi könyvtár névadójára emlékeztek

Justh Zsigmond 155 évvel ezelőtt született. Névadójára emlékezett pénteken a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosházán.

Cs. I.

Idén is szavalóversenyt hirdettek ebből az alkalomból. Békés és Csongrád megye középiskoláiból érkeztek a fiatalok két korcsoportban. Nyolc település, 13 iskola 32 szavalója állt a zsűri elé. Bertáné Halász Edit a támogató Reflektor Kulturális Alapítvány képviseletében, Dégi Éva színművész és Steindwender József, a békéscsabai Féling színházi csoport vezetője figyelte a pódiumra lépőket.

Buzai Csaba könyvtárigazgató köszöntőjében megemlékezett Justh Zsigmondról, a verseny majd kétévtizedes múltjáról is szólt.

Eredmények:

9-10. évfolyam : 1. Mogyorósi Lili (Szentes) és Bodor Erzsébet (Szeghalom). 2. Horváth-Varga Péter (Szentes), 3. Bánfi Bendegúz Balázs (Orosháza).

11-14. évfolyam: 1. Hegyi Réka (Szentes) , 2. Kovács Fanni (Orosháza), 3. Bondor Boglárka (Szarvas). Különdíj: Nagy Anett (Gyula). Józsa Mihály Emlékdíj, (a versenyzők szavazása alapján a legjobb) Hegyi Réka (Szentes).

A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában