szavazási eredmény

2018.02.12. 10:49

A többség tervezi, hogy disznót vág

Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink körében szokás-e még disznót vágni, vagy inkább a hentesnél vásárolnak.

T. V. F.

Illusztrációs fotó

Egyre többen veszik a városok felé irányt a falvakból, így jószágot is egyre kevesebb háztartásban tartanak, nem csoda, ha a disznóvágások száma is megcsappant. Ennek ellenére olvasóink szavazatai szerint úgy tűnik, még mindig többségben vannak azok, akik ha kolbászt ennének, maguk készítik el, és ehhez disznót is vágnak – a szavazók 40 százaléka tette erre voksát.

Nem sokkal lemaradva, 31 százalékkal követik őket azok, akik egyáltalán nem kívánnak ezzel bajlódni, inkább a hentesnél vásárolják meg a kész kolbászt. 29 százalék viszont arra voksolt, hogy készít kolbászt, de ehhez nem vág disznót, inkább megszerzi a szükséges hozzávalókat.

A szavazatok alapján alig van különbség azok között, akik disznót vágnak és akik inkább hentesnél vásárolnak, de úgy tűnik, ha hajszálnyival is, de még mindig azok vannak többségben, akik jobban bíznak a maguk által előállított termékekben, mint a bolti áruban.

 

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában