Költségvetés

2018.02.28. 16:27

Sok fejlesztést valósíthatnak meg Mezőberényben

Több mint 4,4 milliárd forintban határozta meg az önkormányzat idei költségvetését hétfői ülésén a mezőberényi képviselő-testület.

P. G.

Siklósi István polgármester lapunknak elmondta, a számos elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően a fejlesztésekre elkülönített összeg meghaladja az egymilliárd forintot.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból az önkormányzat számára megítélt támogatások meghaladják a 700 millió forintot, és két további, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon elnyert pályázat is segíti a város fejlődését. Az intézmények működőképességének megtartására kiemelt figyelmet fordítottak a büdzsé előkészítésekor.

Az önként vállalt feladatok közül egyet sem kívánnak elhagyni. Így például továbbra is biztosítják a helyi kis labor működést, aminek köszönhetően a mezőberényieknek nem kell Békésre vagy Békéscsabára beutazniuk egy-egy vérvétel miatt. Az önkormányzat hasonló módon finanszírozza a Kálmán-fürdő működését, támogatja a civileket, a sportegyesületeket, és hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatokra és a helyi rendezvényekre egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában