együttműködés

2018.02.22. 17:35

Orosházára látogatott a román főkonzul

Baráti látogatásra­ érkezett, találkozott Dávid­ Zoltán polgármesterrel Románia­ gyulai főkonzulja, Florin Vasiloni szerdán.

Cs. I.

sdr

Miután a városvezető részletezte­ gazda­sági, idegenforgalmi adottságait Orosházának, a vendég érdeklődött a testvérvárosi kapcsolatokról. Dávid Zoltán a jól működő tusnádfürdői és nagykárolyi kölcsönös látogatásokat sorolta.

A jó példa okán megemlítette, a helyi román nemzetiségi önkormányzat jelenlétében Nagy­károlyban tartott együttes képviselő-testületi ülést. A főkonzul jelezte, hasonló alkalmakon szívesen részt venne. Hangsúlyozta, bármekkora is egy településen a román nemzetiség jelenléte, ahogy Orosházán is tapasztalja, azok életminőségét is befolyásolja a város fejlődése.

Elismerően szólt a belváros arculatáról. Felajánlotta nemzetközi projektekben a partnerséget, hiszen Békés megye számos városa, községe kihasználja a határ menti kapcsolatokat. A találkozón részt vett a helyi román nemzetiségi önkormányzat két tagja­: Farkas Andrea elnök, Ianos Marius elnökhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában