támogatás

2018.02.23. 12:14

Éjjel-nappal nyitva áll a melegedő a hajléktalanok, rászorulók számára

A Gyár utcai hajléktalanszállón éjjel-nappal nyitva áll a rászorulók számára a melegedő – mondták lapunknak a családsegítő és gyermekjóléti intézménynél.

L. B.

Átlagosan hat-hét olyan ember van, aki nemcsak nappalra, hanem éjszakára is igénybe veszi a szolgáltatásaikat a melegedőn. Azonban van még hely, így aki támogatásra szorul, annak tudnak segíteni. Az is mehet, akinek ugyan van lakása, otthona fűtése nem megoldott.

Az utcai szociális munkások igyekeznek felhívni a fedél nélküliek figyelmét, hogy mindenkit el tudnak látni a melegedőn, azonban senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy igénybe is vegye azt. Többek között meleg teát, konzervet, lángoskupont, plédet és hálózsákot biztosítanak azoknak, akik nem térnének be a hajléktalanszállóra.

A hajléktalanok ellátásában a krízisidőszak november elejétől április végéig, tehát jelenleg is tart. Vörös kód riasztást adott ki a szaktárca államtitkára szombat déltől a várható extrém hideg miatt, ilyenkor a szokásosnál is jobban figyelnek a rászorulókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában