békés

2018.02.07. 17:54

Kincskereső órával népszerűsítették a természetjárást

A természetjárást, az erdőkben, hegyekben való eligazodást, a közösségépítést és a sportot játékosan népszerűsítő tájékozódási futó foglalkozást tartottak szerda reggel a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában. A program egy sorozat első állomása volt, amelyet megyeszerte több hasonló rendezvény követ a közeljövőben.

P. G.

A békési iskola tornatermében különleges látványt nyújtott, ahogy a több korosztályhoz tartozó gyerekek próbálták megtalálni a ­különböző ellenőrző pontokat, és azt a szervezőktől kapott csippel megérinteni. Miközben a diákok láthatóan lendületesen vetették bele magukat a feladatba, Szűcs Péter, a Csipa SE elnöke­ lapunknak elmondta, könnyed formában szeretnék megszerettetni a gyerekekkel a természetet, az egészséges életmódot és a sportot.

A gyerekek remekül szórakoztak a foglalkozáson Fotó: Imre György

– Sokan a tájékozódási futást veszélyesnek tartják az ismeretlen terep miatt, ezért a fokozatosság elvét követjük munkánkban – ecsetelte. – Először teremben kezdünk, legközelebb a parkok következnek, és akinek megtetszik ez a mozgásforma, eljöhet velünk Nagyváradra, ahol a Bihari-hegyekben tartunk edzést, valamennyi biztonsági szabályt betartva. Békés megyéhez hazánkban viszonylag messze fekszenek hegyek, a Bihar viszont könnyen elérhető, és a partiumi településen működő partneregyesületünk segítségével gyakran jutunk el hozzájuk.

Szűcs Péter kitért arra, hogy bár hegyeink nincsenek Békésben, remek kastélyparkjaink kiváló alkalmat biztosítanak a tanulóknak a „kincskeresésre”, hiszen a sport nem más, mint mindez játékos formában. Az elnök hozzátette, Békés mellett több településen is hasonló rendhagyó órákat tartanak, Kétsopronyt, Békéscsabát, Szabadkígyóst, Újkígyóst, Kamutot, Pusztaföldvárt, Csanádapácát egyaránt érintik, s valamennyi kérésnek igyekeznek eleget tenni.

Veres Zsolt, az iskola testnevelő tanára elmondta, a kezdeményezésről szóló felhívást óriási érdeklődés fogadta, több évfolyamból is jelentkeztek gyerekek, hogy bekapcsolódjanak a foglalkozásba.

– Igyekszünk mindent megtenni, hogy a lehető legsokrétűbb módon népszerűsítsük tanulóink között az egészséges életmódot, a természetjárást. Ezért is adunk helyet e rendhagyó óráknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában