Fejlesztés

2018.02.26. 19:11

Ipari területeket alakítanak ki Mezőberényben

A jelenlegi uniós ciklusban a mezőberényi önkormányzat, a különböző vállalkozások és civil szervezetek eddig már több mint 3 milliárd 390 millió forintos eu-s támogatást nyertek el a különböző pályázatokon.

P. G.

Ezen belül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon az önkormányzat 717 millió forintos fejlesztési forráshoz jutott – jelentette be a fejlesztés egyik helyszínén, a Nefelejcs Óvoda előtt megtartott sajtótájékoztatón Dankó Béla országgyűlési képviselő. Mint elmondta, a város olyan pályázatokat nyújtott be, amelyek hosszú távon segítik a település életét. Példaként említette a két iparterület-fejlesztést.

– A beruházásoknak köszönhetően új munkahelyek jöhetnek létre a városban és nőhetnek az iparűzési adóbevételek – ecsetelte. – Az ifjúság egészségére és az oktatás színvonalára ugyancsak gondoltak. Ennek a kezdeményezésnek a részeként épülhet tornaszoba a Nefelejcs, vagy – ahogyan a legtöbben ismerik – Kodály úti óvodánál. A fejlesztés emeli az oktatás színvonalát és hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebb gyerekek kerüljenek ki az óvodából. A képviselő úgy vélekedett, rendkívül fontos, hogy az önkormányzat a város szempontjából előrelátással tervezte meg beruházásait.

Siklósi István polgármester ennek kapcsán kiemelte, a városvezetés legfőbb célja, hogy növeljék a város népesség-megtartó erejét.

– Bár a megyében éppen Mezőberényben tapasztalható az egyik legkisebb csökkenés, mi szeretnénk ezt a folyamatos teljesen megállítani – fogalmazott Siklósi István. – Ehhez elengedhetetlenül fontos a munkahely-teremtés. Ezért két ipari terület kialakítását is célul tűztük ki. Már mindkét lehetőség iránt jelentős az érdeklődés, és biztosnak tűnik, hogy a két helyen összesen legalább öt vállalkozás kezdi majd meg a munkáját.

A polgármester megemlítette, hogy a településen élő fiatalok a lakhatás kérdését tartják legfontosabbnak, aminek érdekében szintén, önerőből is tenni fognak. Kitért arra, hogy a város észak-nyugati részén egy belvíz-elvezetési projektet valósítanak meg, ami lényeges az életminőség szempontjából. Közösségi terek fejlesztésére pedig 250 millió forintot nyertek, amiből pályáztatás útján intézmények, civilek, vállalkozások alakíthatnak ki ilyen területeket.

Dankó Béla és Siklósi István az óvodai beruházás helyszínén. Fotó: I. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában