statisztika

2018.02.27. 10:38

Gyula az ország negyedik legnépszerűbb termálvizes fürdőhelye

Mint a NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásából kiderült, a magyarok szerint Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek, ezeket pedig Gyula követi.

A magyarországi termálvizes fürdőhelyek nemcsak a külföldi, hanem a belföldi vendégek körében is nagyon népszerűek, amit jól mutat, hogy az ilyen különleges adottságokkal rendelkező városok rendre a vendégéjszakák számát összesítő statisztikák élén szerepelnek. A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából felnőttek körében készített országos reprezentatív kutatásban arra keresték a választ, hogy a magyarok mely hazai fürdőhelyeinket tartják a legnépszerűbbnek.

A kutatás eredményei alapján a Top 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhely Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő, melyeket Gyula és Zalakaros, a lista második felében pedig Egerszalók, Harkány, Miskolctapolca, Budapest és Sárvár követ. Az eredmények alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja). A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendégéjszakákat tekintve a Top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló.

Illusztráció: Shutterstock

A TOP 10 legnépszerűbb termálvizes hazai fürdőhely

1.

Hajdúszoboszló

2.

Hévíz

3.

Bükfürdő

4.

Gyula

5.

Zalakaros

6.

Egerszalók

7.

Harkány

8.

Miskolctapolca

9.

Budapest

10.

Sárvár

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában