sárga kuka

2018.01.04. 13:41

Utánajártunk, mikor ürítik a sárga kukákat Békéscsabán

Befejeződött a megyeszékhelyen a sárga kukák kiosztásának az a része, hogy az edényzeteket mindenki otthonába eljuttatták, házhoz vitték – mondták a Tappe Kft.-nél.

L. B.

Aki nem kapott ilyen edényzetet – amibe papír, műanyag és fém csomagolási hulladékot lehet elhelyezni –, az a jövőben a szemétszállító cég békéscsabai ügyfélszolgálatán igényelhet.

Noha lapunkhoz befutottak olyan jelzések, hogy voltak, akik nemhogy edényzetet, de még értesítést sem kaptak az osztásról, a szemétszállító cégnél hangsúlyozták: az egész város területén mindenkit tájékoztattak, mindenkihez eljuttattak szórólapot, hogy mikor kell a sárga kukák érkezésére számítani. Sőt – mint kiemelték – mindenkit, minden otthont második alkalommal is felkerestek, ha elsőre nem jártak sikerrel, emiatt úgymond pótlólag nem lesz osztás.

Fotó: Lehoczky Péter

Aki nem kapott sárga kukát, viszont szeretne, az a jövőben, január 15-e után, csütörtöki napokon reggel 7 és este 7 óra között a Tappe Kft. ügyfélszolgálatán, a Luther utca 2. szám alatt veheti át személyesen. Az edényzet hazaszállításáról neki kell gondoskodnia. Hozzátették, egyébként nem kötelező a sárga kukák használata, az csak egy plusz, térítésmentes közszolgáltatást jelent az eddig is meglévők mellett. A szelektív hulladékgyűjtő edényzeteket mindenkinek ingyenesen biztosították.

A sárga kukákba újrahasznosítható papír-, műanyag és a fémhulladékot lehet pakolni. Ezekkel kapcsolatban fontos kiemelni: azokat előtte kellően meg kell tisztítani, hogy ne legyenek szennyezettek.

A Tappe Kft.-nél elmondták – azon olvasói felvetésekre reagálva, hogy elmaradt decemberben a sárga kukákban lévő szemét elszállítása –, hogy a sárga kukákat az elmúlt hónapban két alkalommal is ürítették. Legközelebb január 31-én, szerdán viszik el az újrahasznosítható hulladékot. Februárban és márciusban ugyancsak az utolsó szerdán, mindkétszer 28-án lesz az ürítés. Áprilistól azonban visszatér a korábbi menetrend, vagyis az utolsó szombatonként kell kipakolni a sárga kukákat.

A Tappe Kft.-nél hozzátették: a Luther utca 2. szám alatti ügyfélszolgálat hétfőn és szerdán 8 és 15 óra között, csütörtökön 7 és 19 óra között tart nyitva, kedden és pénteken zárva van. A szelektív hulladékgyűjtő edényzetet azonban csak csütörtökönként lehet igényelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában