Végegyháza

2018.01.08. 19:42

Újratárgyalták a közfoglalkoztatás kritikus számait

Hétfőn este ismét tárgyaltak a közfoglalkoztatásról Végegyházán, de ezúttal sem közeledtek az álláspontok. A polgármester lemondásra szólította fel a testületet, a képviselők távoztak.

Cs. I.

Mint megírtuk, nem volt határozatképes az a rendkívüli képviselő-testületi ülés, amit Vajda Norbert (Jobbik) polgármester hívott össze január 4-én a helyi művelődési házba. A téma a 2018. évi közfoglalkoztatás lett volna. Ahogy arról lapunk beszámolt, az esemény hallgatóságának egy része utcára vonult és három települési képviselő házánál azok lemondását is követelte.

A polgármester hétfő estére újabb rendkívüli testületi ülést hívott össze, ismét a művelődési házba, az önkormányzat 2018. évi közfoglalkoztatási programjainak újratárgyalása témában. Megjelentek a képviselők, megtelt a ház érdeklődőkkel. Vajda Norbert megszavaztatta a napirendeket, majd megindokolta, miért kezdeményezte a téma újratárgyalását: mert sértőnek találta, hogy az általa összeállított járási Start munkaprogramba ő 38 fő bevonását tervezte, a testület viszont 26 fővel látja ezt indokoltnak.

A szerző felvétele

Cséfán János, a pénzügyi bizottság elnöke ismertette álláspontjukat, a 26+2 főn nem kívánnak változtatni, a két munkavezető bevonásával jutottak erre a létszámra. Zúgolódott a hallgatóság, a testület megszavazta ezt a létszámot. A polgármester úgy fogalmazott, ez a végegyháziak elleni döntés. Többen bekiabáltak, kérve, indokolják meg a döntést.

– Ennyi ember eljött, s ellenük döntenek, ezek nem képviselik a falu érdekeit – mondta Vajda Norbert, mire a résztvevők fújoltak, folytatták a bekiabálást, hogy a képviselők mondjanak le. Ekkor az alpolgármester, Paulik Katalin megkérte a polgármestert, ügyeljen a rend fenntartására, a testület az ő kérésére újratárgyalta a kívánt napirendet. Amennyiben az ülésen nem lesz rend, politikai kampánygyűlésen nem kívánnak a képviselő-testület tagjai a folytatásban részt venni – tette hozzá az alpolgármester. Vajda Norbert viszont lemondásra szólította fel a képviselőket, akik kivonultak a házból, távoztak.

A szerző felvétele

– Nem nyugszom bele, a folytatásban össze kell fognunk. Azoknak kell nyomást gyakorolni a képviselő-testületre, akik megválasztották őket. Ők ehhez nem szoktak hozzá, de ők lesznek azok, akik feladják – reagált a történtekre a polgármester. Bejelentette, lesz újabb rendkívüli testületi ülés, várhatóan január 18-án, a községháza tanácskozó termében. Arra kérte a végegyháziakat, hogy ott is jelenjenek meg.

Orosházi Fidesz: dr. Szabó Ervin tisztázza magát!

A Fidesz orosházi elnöksége nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, melynek címzettje dr. Szabó Ervin, a Jobbik orosházi önkormányzati képviselője. Mint fogalmaznak, arra kérik dr. Szabó Ervint, tisztelje meg a választópolgárokat azzal, hogy tájékoztatja őket a Végegyházán személyes jelenléte mellett történtekről, valamint a fenyegető és elfogadhatatlan cselekményekben való részvételéről, szerepéről. Mint írják: kötelessége nyilvánosságra hozni, hogy meggyanúsította -e már a rendőrség, egyáltalán volt-e már kihallgatáson?

„Véleményünk szerint azzal, hogy egy ilyen erőszakos és megengedhetetlen eseménysorozatban, dr. Szabó Ervin résztvevőként, tanácsadóként vagy szervezőként aktívan részt vett, méltatlanná vált az emberek bizalmára” – áll az orosházi Fidesz csoport elnökségének levelében.

 

Korábban írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában