Fejlesztések

2018.01.25. 10:05

Mini bölcsőde több dél-békési településen

Kunágota, Magyarbánhegyes, Medgyesegyháza, Lőkösháza – ezek azok a dél-békési települések, melyek kormányzati támogatást nyertek mini bölcsőde kialakítására Dél-Békésben.

Országos viszonylatban 69 önkormányzat részesült költségvetési forrásban.

– Nagyon sokat dolgoztunk a Calendula Szövetséggel az elmúlt időszakban azon, hogy Dél-Békést az itt élők igényeire alapozva fejlesszük, prioritásként kezelve körzetünk oktatási és nevelési intézményeinek felújítását – mondta Simonka György, Dél-Békés fideszes országgyűlési képviselője.

– Az újabb nyertes pályázatok is mutatják, hogy lassan beérik munkánk gyümölcse. Büszke vagyok arra, hogy a bölcsődei fejlesztések mellett körzetünk az egyetlen az országban, ahol minden települési óvodát felújítunk és több milliárd forintból fejlesztjük az iskolákat, legyen szó tantermek felújításáról, eszközbeszerzésről, energetikai korszerűsítésekről, vagy épp képzési, fejlesztő programokról.

A bölcsődei fejlesztésekkel a kormány erősíti azon célját, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és elősegítse a kisgyermekes anyukák munkavállalását. A mini bölcsődék tekintetében is folytatódik a fejlesztéssorozat, idén már a 2017-es keretösszeg duplájára pályázhatnak majd az önkormányzatok.

 Beküldött kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában