Fejlesztés

2018.01.15. 15:25

Megújul a belváros, elrajtolt a munka

Bár a munkaterület átadása, átvétele tavaly év végén megtörtént, a kivitelezőknek be kellett szerezni néhány dokumentumot, ezért ténylegesen nemrég kezdődtek el a munkálatok Békéscsaba belvárosának több helyszínén – mondták lapunknak a belvárosrehabilitáció harmadik ütemével kapcsolatban a városfejlesztési nonprofit kft.-nél.

L. B.

– A fejlesztésre az önkormányzat 1 milliárd forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – folytatta dr. Sódar Anita cégvezető.

A Széchenyi-liget teljesen megújul, többek között korszerűsítik, bővítik a játszóteret, rendbe teszik az illemhelyet. A sétautakra kiemelt figyelmet fordítanak – vadonatúj utcabútorokat helyeznek ki –, valamint lesz például futópálya is. A Gőzmalom téren – továbbá a közeli Aradi vértanúk ligetében és a Beliczey-kertben – ugyancsak munkálatok várhatók, növelik a zöldfelületeket.

Az Élővíz-csatorna menti szoborsétány szintén megújul, rendbe teszik a járdát és az utcabútorokat. A Kossuth téren a volt állomás épületét korszerűsítik. Mindezek mellett az egykor autóbusz-pályaudvarként üzemelő Hunyadi tér is teljesen megújul, rendezettebb módon lehet majd parkolni. A közvilágítást minden érintett részen korszerűsítik, valamint térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában