Gázszolgáltatás

2018.01.11. 11:21

Lezárult az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. eladása

Január 11-én az ENGIE (korábban GDF SUEZ) és az NKM Nemzeti Közművek Zrt. lezárta a tranzakciót, amellyel az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. részvényeinek 100%-a az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába került.

Az eladás tárgyát képezi az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. részvényeinek 100%-a. A társaság a tulajdonosa és az üzemeltetője a 23.000 km hosszú földgáz-elosztóvezetéknek Északnyugat- és Délkelet-Magyarországon, hat megyében: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében.

Az ENGIE csoport több mint húsz évig volt tulajdonosa az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-nek. Ezen időszak alatt a társaság folyamatos befektetéseinek köszönhetően jelentősen javult a hálózat minősége, biztosítva az ügyfelek számára a biztonságos és magas színvonalú ellátást. A tranzakció zárását követően az ENGIE csoport továbbra is jelen lesz Magyarországon a már működő vállalataival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában