Fiatalok érdekképviselete

2018.01.25. 09:38

Gyulai kötődésű elnök a Nemzeti Ifjúsági Tanács élén

A gyulai kötődésű Ament Balázst választotta elnökévé vasárnap megtartott tisztújító közgyűlésén az ifjúsági és ifjúságszakmai szervezeteket összefogó országos ernyőszervezet, a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT).

A frissen megválasztott hét fős elnökség két évig látja majd el a fiatalok és az ifjúsági szakma érdekeinek képviseletét a mindenkori kormányzat és a nemzetközi szervezetek felé. A NIT vezetősége az elkövetkező időszakban a meglévő rendszerek revízióját és konszolidációját tűzte ki célul. A szervezet újdonsült elnöke, Ament Balázs szerint a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak megkerülhetetlen szereplővé kell válnia az ifjúságot érintő döntés-előkészítő folyamatokban, amihez strukturális változásokra és a partnerekkel való szorosabb együttműködésre van szükség.

Vasárnap délelőtt az ELTE Bölcsészettudományi Karának épülete adott otthont a Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító közgyűlésének. A tagszervezetek képviselői Ament Balázst választották meg elnöküknek. A 34 éves szakember immár 15 éve foglalkozik települési ifjúsági munkával. Az alelnöki pozíciókat Nedeczky Lilla, nemzetközi ügyekért és Dóka Ágnes, a sport és életmódért felelős elnökségi tag töltik be az elkövetkezendő két évben.

További 4 elnökségi tagnak szavaztak bizalmat a jelenlévő tagszervezetek a nyíregyházi Djogni Joel Ségnon, a békéscsabai Puskely Gergő Pál, a kisvárdai Hegedüs Zoltán, illetve a fővárosból érkező Bodrogi Richárd személyében. Az újonnan felálló elnökség fő célkitűzése, hogy mandátumuk két éve alatt stabilizálják a szervezet működését és konszolidálják a NIT partnerkapcsolatait.

„A Nemzeti Ifjúsági Tanács kulcsfontosságú szerepet játszik a magyar fiatalok és a velük, értük dolgozó ifjúsági szervezetek érdekképviseletében. A NIT 2012-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy olyan fórum legyen az ifjúság számára, amely a fiatalok és ifjúsági szervezetek között, valamint a hazai és nemzetközi szereplőkkel, döntéshozókkal való hatékony párbeszéd lehetőségét biztosítja.

A mi feladatunk megszilárdítani a Nemzeti Ifjúsági Tanács pozícióját és új perspektívákat nyitni azért, hogy a magyar fiatalok hangja elhallatszon a legmagasabb döntéshozói szintekig”- mondta Ament Balázs, a NIT elnöke.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács 115 tagszervezettel, országosan látja el az ifjúság és a velük foglalkozó szakemberek érdekképviseletét.

Beküldött kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában