Modellezés

2018.01.10. 08:29

Elhunyt a világbajnok Szegedi Sándor

V.L.

Életének 82. évében elhunyt Szegedi Sándor gyulai modellező, a hazai modellezősport emblematikus alakja. Szegedi Sándor körrepülő modellező1982-ben Svédországban nyerte első világbajnoki címét, amellyel Békés megye első egyéni világbajnoka lett.

A gyulai Dobos István Modellező Klub versenyzői az F2A sebességi körrepülő csapatban is aranyérmet szereztek, és egyéniben is remekeltek, hiszen a világbajnok Szegedi Sándor mellett Mult József ezüst-, Molnár József bronzérmet nyert. Szegedi Sándor az 1984-es bostoni világbajnokságon is aranyérmet szerzett, és a dobogón ott volt mellette a második Molnár József, és a harmadik helyezett Mult József. A fürdővárosiak csapatban megvédték világbajnoki címüket. A kétszeres világbajnok emellett több Európa-bajnoki, és számtalan országos bajnoki címet szerzett.

Szegedi Sándor több évtizedig volt a gyulai Dobos István Modellező Klub elnöke. A fürdővárosi klub az ország legeredményesebb klubjai között található, hiszen a szabadon repülő kategóriában is több világbajnokot adott az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában