újévi találkozó

2018.01.26. 21:11

Eddig ötmilliárd forintból fejlesztenek Sarkadon

Újévi találkozót rendezett pénteken, a művelődési központban Sarkad a partnerei, többek között a helyi vállalkozók számára. Az eseményen több százan vettek részt.

L. B.

– Köszönetet kell mondani a vállalkozásoknak azért, hogy munkát, egzisztenciát, biztonságot adnak a sarkadiaknak, hogy szolgáltatásokat nyújtanak, hogy értékeket teremtenek. És mindezek mellett azért, hogy a befizetett 100 millió forint helyi adóval hozzájárulnak a város működéséhez, a fejlesztésekhez – kezdte dr. Mokán István, Sarkad polgármestere, hozzáfűzve, hogy a kapott bizalmat meg kell szolgálni eredményességgel.

 

Aláhúzta: amíg egy korábbi önkormányzati ciklust egy-másfél milliárd forintnyi fejlesztés jellemzett, addig csak az elmúlt két évben Sarkad 6,5 milliárd forint értékben nyújtott be pályázatokat. A jelenlegi állás szerint pedig 5 milliárd forintnyi fejlesztés biztos, hogy megvalósul a városban. Sorolta, hogy tanuszoda, városi sportcsarnok, vadonatúj bölcsőde épül, gondoltak a turisztika- és közlekedésfejlesztésre, a szociális városrehabilitációra, az energetikai korszerűsítésre.

– Ezeknek köszönhetően több éves, évtizedes álmok válnak valóra Sarkadon – hangsúlyozta dr. Mokán István, majd hozzátette, hogy mindez a sarkadiak közös sikere.

– Örömteli látni Sarkad és a vállalkozások fejlődését – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Kifejtette, hogy a vállalkozások által befizetett forintoknak köszönhetően működik a város és vannak fejlesztések. Emellett foglalkoztatóként felelősséget vállalnak másokért: dolgozóikért, az egész településért. Hatalmas, ugyanakkor nemes feladatnak nevezte mások megélhetését biztosítani, a kitűzött célokat teljesíteni.

– Az elmúlt nyolc évben elvégzett munka alkalmassá teszi arra a magyar kormányt, hogy ezt folytassa – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Sorolta az eredményeket, mely szerint amíg 2010-ben a munkanélküliség 12 százalékos volt, addig most nem éri el a 4 százalékot, hogy 700 ezerrel dolgoznak többen, mint nyolc éve, hogy a gazdasági csökkenés helyett folyamatos növekedésről lehet beszélni, és hogy mérséklődött az államadósság is.

Kiemelte: a beruházások jelentős részét nem külföldi, hanem magyar vállalkozások végzik. Fontosnak nevezte, hogy a főváros mellett a vidék is fejlődhessen. Azzal zárta: Magyarország még nem erős, de erősödik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában