kevermes

2018.01.01. 19:10

Civil házzá alakítják az egykori pártház épületét

A Kevermes központjában álló impozáns épület­ – a volt pártház ingatlana – hosszú­ évek óta üresen áll, csupán alkalmi raktárként funkcionál.

Cs. I.

Az önkormányzat és a Dél-­békési Természetvédelmi Egyesület megállapodást kötött 2017 elején arról, hogy az épületet közösen civil­ házzá alakítják, amit a helyi ­civil szervezetek használhatnak a jövőben különböző célokra.

A megállapodás óta eltelt időben sikerült megtalálni a felújítás lehetőségeit. A tervek szerint 2018 nyarára beköltözhetővé válik az ingatlan. A kínálkozó pályázati források (2018 januárjától lehet pályázni­) segítségével az épület emeletén ötvenfős konferenciatermet alakítanak ki, ahol a civil szervezetek éves rendezvényeiket tudják majd megrendezni. A terem melletti helyiségekben szobákat rendeznek be. A településen régi probléma, hogy a Kevermesre érkező vendégeknek nincs szálláshelyük, illetve nincs lehetőség nyári gyerektáborok megrendezésére sem. Ez utóbbi fontos cél, mivel a megye számos pontján nagy igény mutatkozik arra, hogy kevermesi ökotábort szervezzenek a fiataloknak a térség természeti kincseinek a megismertetésére.

Felújítják a jelenlegi mosdókat is és kialakítanak egy irodahelyiséget. A földszinten olyan részeket hoznak létre­, amiket a művelődési ház nyári­ gyerekfoglalkozásai­hoz fel ­lehet használni, megteremtve ezzel még több színvonalas program megvalósításának a lehetőségét. A tágas udvar az idős tujákkal, gesztenyékkel és fenyőkkel kiváló terepet kínál szabadtéri foglalkozások megtartására, akár szalonnasütésre is a tábortűz körül. Sikeres pályázatokat és a megvalósítást követően a helyi ­civil szervezetek térítésmentesen vehetik majd igénybe az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában