Szakítás

2024.06.02. 15:37

Féltékenységből zaklatta az idős férfit

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 45 éves, büntetett előéletű, csabacsűdi férfival szemben, aki féltékenységből eredően huzamosabb időn át, kitartóan zaklatott egy idős szarvasi férfit.

Papp Gábor

A férfi nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele, úgy vélte, ennek oka az, hogy a nőnek régebb óta párkapcsolata van a nyugdíjaskorú szarvasi férfival. A 45 éves férfi azért, hogy bosszút álljon a nőn, önkényesen beavatkozott az idős sértett mindennapi életvitelébe, őt tartósan – 2021 decembere 2023 december vége közötti időben – háborgatta. 

zaklatta, féltékenység, férfi
A férfi nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele, úgy vélte, ennek oka az, hogy a nőnek régebb óta párkapcsolata van a nyugdíjaskorú szarvasi férfival, így mindkettőjüket zaklatta
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Megfigyelte, követte a sértettet és a volt párját, fotókat és videofelvételeket készített róluk, és számtalan SMS üzenetet küldött a vetélytársának hitt idős férfi mobiltelefonjára. Az üzenetek főként a sértett, valamint a volt barátnő mozgásával, tartózkodási helyével, életvitelével, anyagi helyzetével és magánéletével voltak kapcsolatosak. A férfi azt is megírta a sértettnek, hogy tönkreteszi őt és a családját, illetőleg tudatta vele, hogy gépkocsival követi őt, melynek valóságtartalmát a fenti üzenetek tartalma alátámasztotta.

Zaklatta volt barátnőjét is, ellenőrizte hol jár

Ezen túl volt barátnőjét is figyelte oly módon, hogy annak a táskájába rejtett egy mobiltelefont és azzal lehallgatta őt, valamint a GPS koordináták alapján ellenőrizte a tartózkodási helyét. Ezt követően a férfi az üzenetekben rendszeresen tájékoztatta a sértettet, hogy a nő éppen hol van, és kivel mit csinál. Egy alkalommal felszólította a sértettet, hogy ha még egyszer meglátja őt volt barátnője közelében, akkor beszélni fog a sértett feleségével és a fiával, melyet a későbbiekben meg is tett: felvette a kapcsolatot az idős férfi fiával és feleségével és azt állította nekik, hogy a sértettnek kapcsolata van a volt barátnőjével. A férfi később az általa a megfigyelések alkalmával készített videókat az egyik internetes közösségi portálon található nyilvános csoportba, illetőleg egy nyilvános videomegosztó webhelyre is feltöltötte, és erről tájékoztatta a sértettet, majd egy óra múlva törölte azokat.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában