Felfüggesztett börtönt kaphat

2024.06.01. 13:55

Önbíráskodás Csabán: vegyen kötszert az ellopott pénzből!

Önbíráskodás bűntett kísérlete miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 38 éves, büntetlen előéletű, békéscsabai férfival szemben, aki jogosnak vélt anyagi követelésének fenyegetésekkel akart érvényt szerezni. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A terhelt békéscsabai lakóhelyén 2022. év végéig gyakran végzett alkalmi munkát egy békéscsabai férfi, a későbbi sértett, valamint alkalmanként takarította a terhelt műhelyét és besegített az autószerelésbe is. Ekkor azonban a sértett előtt ismeretlen okból a terhelt többet nem kereste őt. A múlt év elején összefutottak Békéscsabán, amikor a terhelt kérdőre vonta a sértettet, hogy mit tud elmondani a tőle eltűnt 450 liter gázolajról, ugyanis feltételezte, hogy a sértett és barátja műhelyéből gázolajat, valamint ötforintos érmékben összegyűjtött, összesen 60 ezer forint készpénzt vitt el tőle.

Ezen időponttól kezdődően a terhelt találkozásaik során többször bántalmazással fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem fizet. Továbbá egy alkalommal kiszúrta a sértett kerékpárjának gumiját. A terhelt, annak érdekében, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, 2023. május 1-jétől szöveges üzeneteket küldött a sértettnek, amelyekben azzal fenyegette meg, hogy rosszul fog járni, ha nem jelentkezik, úgyis megtalálja, hiába bujkál, illetőleg vegyen kötszert az ellopott pénzből.

A terhelt az egyik alkalommal azt követelte a sértettől, hogy adja oda a rá eső részt, a 66 ezer forintot a szerinte általa ellopott pénzből, ellenkező esetben rossz idők jönnek rá, de ha fizet, akkor a továbbiakban békén hagyja őt. A sértett a fenyegetések ellenére nem fizetett a terheltnek, és 2023. július 19-én feljelentette őt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában