Ha nem kap pénzt, megfojtja az asszonyt

2024.06.10. 15:17

Gyilkossággal fenyegetőzött a szőnyegárus, Gyulán is egy idős nőt rabolt ki

Rablással, kifosztással, lopással és csalással gyanúsítható férfi ellen javasol vádemelést a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága.

Nyemcsok László

A Békés vármegyei rendőrségen közölték, a román férfi tavaly április 4-én délelőtt Gyulán, a Szegedi Kiss István utcában odament egy éppen hazaérkező idős, mozgásában korlátozott nőhöz. Azt mondta neki, hogy Törökországban a földrengés során megsemmisült az üzlete, de az árukészlet egy részét sikerült megmenteni, és a szőnyegeket magyar nyugdíjasoknak akarja ajándékozni.

gyilkosság,pénz,fenyegetőzés,szőnyeg,idős ember, Gyula
Azt hazudta, hogy a földrengés következtében megsemmisült az üzlete
Forrás: shutterstock

A nyugdíjas százezret adott neki, hogy hagyja békén

Hiába mondta a nő, hogy neki nem kell ajándék, az idegen a nyomában maradt, és három szőnyeggel a kezében betolakodott a lakásába. Ott már százezreket követelt az ajándékért, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kap pénzt vagy aranyat, megfojtja az asszonyt. A megfélemlített nyugdíjas elővette a pénztárcáját, és százezer forintot adott neki azért, hogy hagyja békén. A férfi kikapott a tárcából még száztízezret, és elment.

A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaival azonosították a román állampolgárt, elfogatóparancsot adtak ki ellene, és amikor öt héttel később újra Magyarországra jött, el is fogták.

Eltereléssel aranyakat is lopott

A gyanú szerint nem a gyulai volt az első eset, amikor erőszakkal, fenyegetéssel szerzett pénzt. Majdnem egy évvel korábban Budapesten szólított le egy 85 éves asszonyt, éppen akkor, amikor átvette a nyugdíját. Először rábeszélte, hogy vegyen meg négy szőnyeget 40 ezer forintért, majd azt akarta, hogy vásároljon még tőle akár úgy is, hogy arannyal fizet. Amikor a nő megmutatta az ékszereit, elterelte a figyelmét, ellopott tőle három ékszert, és közel kétszázezer forintot.

Előzetesben van a román férfi

A következő év januárjában egy 76 éves debreceni nőt szemelt ki, a bizalmába férkőzött, és olyan szerződést kötött vele, amellyel ajándékozás címén megszerezte a nyugdíjas asszony közel 30 millió forintot érő lakását. Aztán a gyulai eset előtt egy hónappal, 2023 márciusában Hajdúnánáson is szőnyeget kínálva alkudozott egy idős, beteg férfival, aki hiába mondogatta neki, hogy nincs pénze. Végül lehúzott az ujjáról egy arany pecsétgyűrűt, és közölte vele, hogy ha szól a rendőrségnek, megöli. Bement az idős férfi lakásába is, ahonnan arany ékszereket vitt el.

A most 39 éves román férfi letartóztatásban van. Az ellene indult eljárás iratait a rendőrség megküldi az ügyészségnek, így hamarosan vádat emelhetnek ellene. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában