Jármű önkényes elvétele

2024.05.30. 17:55

Lekéste a buszt, ezért elvitt egy autót

Lekéste a buszt, ezért elvitt egy autót egy férfi Sarkadról, azzal ment haza Gyulára – közölték a rendőrségen. A férfi azt mondta, hogy a kocsit vissza akarta vinni a tulajdonosnak, és még az elhasznált benzint is kifizette volna.

Licska Balázs

Benne hagyta az indítókulcsot, úgy állította le járgányát egy nő Sarkadon. A kocsi eltűnt, erről szerdán reggel kaptak bejelentést a helyi rendőrök. A típust, a rendszámot azonnal megosztották egymás között, és a szomszédos rendőrkapitányságokat is értesítették. Az intézkedések gyorsan eredményt hoztak, 12 óra után pár perccel Gyulán, a Budapest körúton megtalálták az autót és azt, aki elköthette.

Ezt a kocsit kötötte el, mert lekéste a buszt
Forrás: police.hu

A 38 éves férfi nem tagadta, amit tett, de hozzátette, hogy nem akarta eladni vagy megtartani a kocsit. Sarkadon volt vendégségben, és lekéste a hazainduló buszt, így éppen kapóra jött, hogy nyitva találta az autót. Kihallgatásán azt mondta, hogy ha nem lett volna benne a kulcs, akkor benne aludt volna. De könnyedén el tudta indítani, így hazakocsikázott vele, majd egy kis pihenő után vissza akarta vinni, és még az elfogyasztott üzemanyagot is ki szerette volna fizetni.

A Sarkadi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított a férfi ellen eljárást – ismertették a rendőrségen.

Zárják le a kocsit, vegyék ki belőle a slusszkulcsot!

A rendőrök arra kérik a járművezetőket, gépkocsi-tulajdonosokat, hogy a parkoló járművekből mindig vegyék ki a kulcsot, valamint gondosan zárják le azokat. Még akkor is, ha csak rövid időre állnak meg és hagyják őrizetlenül az autót. Ellenőrizzék, hogy a központi zár lezárta-e az ajtókat, és hogy az ablakokat is felhúzták-e. Ne hagyjanak az utastérben, jól látható helyen semmilyen készüléket, telefont, ruhát, táskát, más értéket, amelyek felkelthetik a rossz szándékkal nézelődők figyelmét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában