Orosháza

2024.04.02. 15:44

Vitt volna a szarka mindent: kazánt, mosógépet, lámpát, fúrót, sőt, tyúkot is

Kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete, lopás vétsége és annak további, egyrendbeli kísérlete miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő, 61 éves, orosházi férfi letartóztatását, akinek a számlájára több lopás írható.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: shutterstock

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfit legutóbb az Orosházi Járásbíróság ítélte 2022 nyarán kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt többszörös visszaesőként 1 év 10 hónap börtönbüntetésre. Két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. A terhelt a büntetését tavaly november 24-én töltötte ki. 

A férfi nem hagyott fel a bűnözéssel: idén március 15-én, a késő délutáni órákban betört egy orosházi, Szarvasi utcai lakóházba, ahonnan megpróbált magával vinni egy kombi gázkazánt, valamint egy mosógépet, összesen 85 ezer forint értékben. A rongálással 20 ezer forintos kárt okozott. Tetten érték, még aznap gyanúsítottként vonták felelősségre, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy néhány nap múlva újból lopni induljon. Március 18-án, az esti órákban egy Tátra utcai családi ház kerítéselemeit bontotta meg. Bement az ingatlanba, ahonnan lámpatesteket és fúrógépet akart megfújni 14 ezer forint értékben, de ott is tetten érték. Másnap este a kerítésen keresztül bemászott egy Csizmadia Sándor utcai lakóház udvarára, és a nyitott tyúkólból öt tojót vitt magával 25 ezer forint értékben.

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés, valamint annak jövőbeni veszélye miatt volt szükség. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában