Erőszak

2024.04.23. 09:58

Kirabolta a nőt: a vécében vette el a férfi a lány pénztárcáját

Rablás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy letartóztatásban lévő, 19 éves, büntetett előéletű, békéscsabai férfival szemben. A fiatalember kirabolta egyik ismerősét, egy akkor 17 éves telekgerendási nőt. A férfi egy mosdóhelyiségben vette el erőszakosan a nő pénztárcáját.

Papp Gábor

A sértett és a barátnője tavaly október 26-án, az esti órákban Békéscsabán, egy bevásárlóközpontban tartózkodtak, ahol összetalálkoztak a férfival, valamint baráti társaságával. A beszélgetés során a nő számon kérte a férfi, hogy miért nem adta meg részére a 3000 forint összegű tartozását, amely miatt köztük kisebb szóváltás alakult ki. A férfi emiatt neheztelt a sértettre, s később kirabolta a nőt.

pénztárca, kirabolta, nőt, sértett
Kirabolta a nőt, erőszakkal vette el annak tárcáját. Forrás: Shutterstock

Kirabolta az ismerős nőt

A két társaság ezt követően különvált egymástól, de még aznap, a késő esti órákban ismét találkoztak az Andrássy úton, az egyik, akkor már bezárt italmérő hely előtt – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye. Innen a társaság tagjai a buszpályaudvar aluljárójába, majd az ott lévő mosdóhelyiségbe mentek. Itt a férfi társaságában lévő egyik nő megkérdezte a sértettet, hogy tud-e részére 1000 forintot kölcsönadni. A sértett a vállán lévő a táskájából elővette a pénztárcáját – amelyben 83 ezer forint készpénz volt –, hogy a kért összeget átadja, ekkor azonban a férfi kikapta a pénztárcát a kezéből. A sértett azonnal a pénztárcája után kapott és ő is ráfogott arra, az így kialakult dulakodás következtében a nő a földre került, és „magzatpózban” a hasához szorította a pénztárcáját. A férfi a cselekményével ekkor sem hagyott fel, a pénztárcát erőteljesen rángatva továbbra is megpróbálta kitépni azt a sértett kezéből, aki ekkor már folyamatosan segítségért kiabált. A férfinak végül sikerült a megszereznie a tárcát, azután a helyszínről futva eltávozott. A férfi menekülés közben a sértett pénztárcájából a készpénzt kivette, a tárcát pedig eldobta, azt végül a sértett barátnője, a helyszín közelében megtalálta és visszaadta. Az okozott kár nem térült meg.

Végrehajtandó börtönt kértek rá

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az elsőfokú ítéletének kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül indítványt tett arra, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt, azaz kötelezze a terheltet a sértett részére okozott kár megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában