Ittasan, jogosítvány nélkül

2024.04.02. 13:20

Elkötötte ismerőse autóját egy tizenéves fiú Csanádapácán

Más járgányával, jogosítvány nélkül, utasokkal mellette és mögötte, ráadásul ittasan indult el egy fiatal Csanádapácán vasárnap hajnalban. A rendőrök leállították, mielőtt baj történt volna – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

Buliból akart hazavinni egy lányt, ezért indult el ismerőse kocsijával egy fiatal vasárnapján hajnali 2 óra körül Csanádapácán. Az autó tulajdonosa otthon aludt, de az ülésen hagyta az indítókulcsot, így a tinédzsernek nem volt nehéz dolga. Nincs jogosítványa, mégis ketten beültek mellé, mögé. A lány és a fiú, akik úgy döntöttek, hogy vele mennek, szintén tizenévesek. Egy férfi látta, hogy mit csinálnak, és telefonált a rendőrségre, így hamar leállították őket.

fiatal, jogosítvány nélkül, ittasan
A fiatal nem jutott messzire, a rendőrök hamar leállították. Illusztráció: Shutterstock

A 17 éves fiú elmondta, hogy korábban otthon, az udvarban vezetett már autót, előre és hátra gurult vele, így azt gondolta, közúton is menni fog a vezetés. Tisztában volt azzal, hogy jogosítvány nélkül nem ülhetne volán mögé, ráadásul alkoholt is ivott előtte, mégis elindult. 

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette, és három napon belül bíróság elé állíthatja. Emellett ittas járművezetés és a jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja miatt is eljárás indult ellene – részletezték a rendőrségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában