Vádemelés

2024.03.01. 12:16

Megengedte kilencéves kisfiának, hogy vezesse a traktort

Megengedte 9 éves kisfiának, hogy traktort vezessen az az 55 éves orosházi férfi, aki ellen most járművezetés tiltott átengedése miatt emeltek vádat az Orosházi Járási Ügyészségen. Az indítvány szerint az édesapa pénzbüntetésre számíthat, illetve azt kérte a vádhatóság, hogy a bíróság tiltsa el a férfit a T kategóriába tartozó járművek vezetésétől.

Licska Balázs

A férfi előző év végén, december 29-én Orosháza lakott területén közlekedett a traktorral, vele utazott az akkor 9 éves kisfia is. A férfi a Jászai-Horváth utcában megállt, majd a – jogosítvánnyal nem rendelkező, valamint a jármű biztonságos vezetésére életkoránál fogva képtelen – gyermekét átültette a sofőrülésbe. Közlekedés közben a kisfiú kezelte a kormányt és a gázpedált, a kuplungot és a fékpedált pedig a férfi működtette, mert azokat a gyermek testmagassága miatt nem tudta. Nem sokkal később az utcán járőröző rendőrök észrevették, hogy egy gyermek ül a volán mögött, ezért a traktort intézkedést alá vonták.

traktor,vádemelés,orosháza
Azért emeltek vádat a férfi ellen, mert megengedte gyermekének, hogy vezesse a traktort
Forrás: shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában