Vádemelés

2024.03.31. 14:54

Piásan, imbolyogva biciklizett, megrongált egy autót, megrángatta a vezetőjét

Garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves, büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki szándékosan megrongált egy autót. A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el és kötelezze a terheltet az általa okozott kár megtérítésére.

Papp Gábor

Az autó tulajdonosa – a későbbi sértett – tavaly augusztus 18-án, az esti órákban Orosházán, a Földvári úton közlekedett járműjével, amikor észlelte, hogy előtte, a menetirány szerinti jobb oldalon egy hírlapkézbesítésre alkalmas kosárral felszerelt kerékpárral ittasan közlekedik a férfi. A kerékpáros férfi ittasságából kifolyólag nem bírt egyenesen haladni, megközelítőleg 1 méteres kilengéssel közlekedett az úttesten. A sértett, amikor elhaladt a férfi mellett, rászólt, hogy figyeljen oda, mivel ha továbbra is így kerékpározik, el fogják ütni, mire a férfi kiabálni kezdett a sértettel. Ekkor a sértett lehúzódott az úttestről, megállt, kiszállt a gépjárműből és ismételten figyelmeztette a kerékpárost, hogy „ne kacsázzon” az úttesten és vegye ki a füléből a fülhallgatót, mert így közlekedni balesetveszélyes.

Illusztráció
Forrás: gettyimages

A férfi erre leszállt a kerékpárjáról és a sértett gépjárművét megkerülve lendületből annak jobb elejéhez lökte a kerékpárt, majd ököllel beleütött a motorháztetőbe és a szélvédőbe, miközben folyamatosan szidalmazta a sértettet. A sértett ekkor közölte vele, hogy rendőrt fog hívni, mire ő mindenáron el akarta hagyni kerékpárjával a helyszínt. Ekkor a sértett megfogta a biciklit, így tartva vissza jogszerűen a rendőri intézkedésig a férfit a bűncselekmény elkövetésének helyszínén. Miközben a sértett a segélyhívót tárcsázta, a férfi felhívta a feleségét, aki azonnal a helyszínre sietett és azt követelte, hogy a sértett adja át férjének a kerékpárt, és hagyja őt eltávozni a helyszínről. Mikor a sértett nem tett eleget a felszólításnak, a feldühödött férfi nekiugrott és a pólójánál fogva rángatni kezdte a sértettet, aki ennek hatására végül elengedte a kerékpárt. Ekkor a férfi és felesége a rendőri intézkedés bevárása nélkül sietősen távoztak a helyszínről.

A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, illetőleg riadalmat keltsen. Cselekvősége következében sértett gépjárművében közel 300 ezer forintos rongálási kár keletkezett, mely a mai napig megtérítetlenül fennáll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában