Lefoglalták az árut

2024.03.20. 10:58

Csehül járt a koppincs farmerokkal a kamionos Gyulánál – videóval

Athénból indult útnak az a cseh kamion, amiben 11 ezernél több hamis, népnyelven „koppincs” farmernadrágot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Békésben.

Nyemcsok László

Egy cseh kamion rakománya akadt fenn a rostán, amikor a pénzügyőrök pirkadatkor rutinszerű ellenőrzéseket tartottak a gyulai határátkelőhely közelében. Az egyenruhásoknak feltűntek a piros ragasztószalaggal jelölt dobozok, ezért a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek. A jelölt dobozok mindegyikében különböző méretű farmernadrágok voltak, amiknek a varrása, hímzése és díszítése a megtévesztésig hasonlított a Levi’s márkajelzésű farmerekre. Az árut a márka jogosulti képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

átverés, farmer, gyulai, kamionos.
Világmárka helyett nagy átverés volt a 11 ezer farmer. Forrás: NAV

A járőrök a 11 304 darab, mintegy 205 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV-nál közölték, kiemelt feladatuk, hogy kiszűrjék a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok érintkeznek az emberi szervezettel, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában