Vádirat

2024.02.11. 14:22

Saját anyját és két testvérét lopta meg álmukban a sarkadi férfi

A Gyulai Járási Ügyészség három rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 23 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki édesanyját és két testvérét álmunkban szabadította meg az értékeiktől.

Papp Gábor

A párna alá dugott pénzt is meglovasította a 23 éves fiatalember

Fotó: Shutterstock

A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a férfit az okozott, de eddig meg nem térült kár megtérítésére is. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A fiatal férfi a cselekmény elkövetésekor és jelenleg is Sarkadon él édesanyjával és fiútestvérével egy háztartásban, de időnként lánytestvére is a házban aludt a gyermekeivel. Így történt ez tavaly augusztus 24-én is. A családtagok este 9 óra körül feküdtek le aludni. Az édesanya az ingatlan konyhájában lévő ágyon aludt, de lefekvés előtt a pénztárcáját – benne 70 ezer forint készpénzzel – egy táskába tette, amelyet az ágyától 2 méterre található ablak kilincsére akasztott fel. A férfi lánytestvére a gyermekeivel a lakóház egyik szobájában feküdt le, de előtte a nő a párnája alá tette a táskáját, melynek belső zsebében 71 ezer forint volt. A férfi és fiútestvére egy másik szobában aludtak, a fiútestvér lefekvés előtt a pénztárcáját – 100 ezer forint készpénzzel együtt – az övtáskájába tette, majd az övtáskát ő is a párnája alá dugta. A férfi elhatározta, hogy miután a rokonai elaludtak, megszerzi a náluk lévő készpénzt. Az éjszaka folyamán, miután meggyőződött arról, hogy családtagjai már elaludtak, magához vette az elrejtett pénzüket, majd a kora reggeli órákban távozott az ingatlanból. Az eljárás során a férfi az édesanyja és a lánytestvére részére visszaadta az ellopott pénzüket, míg a fiútestvére részére okozott kárt nem térítette meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában