Vésztő

2024.02.23. 09:28

Síremlék mellől lopta el a díszkövet

Sír mellől lopott díszkövet egy férfi Vésztőn. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Papp Gábor

Egy újonnan készült síremlék körül tűnt el a díszkő nagy része Vésztőn. Az elhunytak Budapesten élő rokona kétszer is arról értesült, hogy loptak a fehér görgeteg kőből. Először tavaly márciusban, nem sokkal az után, hogy az emlékhely elkészült. Akkor pótolta a hiányzó mennyiséget, decemberben azonban már kétszer annyi, majdnem egy mázsa hiányzott. A Szeghalmi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és kiderült, hogy egy helyi férfi talicskával vitte el a követ, majd eladta. 

Először körülbelül 30 kilónyit, amiért ötezer forintot kapott. Aztán amikor a vevő decemberben megkérdezte tőle, hogy van-e még abból a kőből, rávágta, hogy igen, pedig nem is volt. De úgy gondolta, hogy ha nincs is, majd lesz, hiszen visszamegy a temetőbe és visz haza még belőle. Összességében 80 ezer forint kárt okozott az elhunytak családjának. A 22 éves fiatalembert a rendőrség lopás vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. Az ügy iratait a Szeghalmi Rendőrkapitányság szerdán elküldte az ügyészségre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában