Frissítve

2024.02.24. 06:30

Holttestre bukkantak a kigyulladt bucsai házban

A Zrínyi utcában csaptak fel a lángok. A tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő idős nő holttestét.

Beol.hu

Több településről érkeztek tűzoltók Bucsára.

Fotó: Illusztráció: MW

Kigyulladt egy lakóház Bucsán, a Zrínyi utcában – adta hírül a katasztrófavédelem szombaton fél 2-kor. A tűz a tetőtérre is átterjedt. A püspökladányi és a karcagi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

A tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő idős nő holttestét. 

A katasztrófavédelemnél közölték, hogy éjfélkor érkezett a jelzés, miszerint Bucsán kigyulladt egy romos épület. A Zrínyi utcában lévő házhoz három járművel vonultak a tűzoltók. Egy 45 négyzetméteres vályogház több szobája és a tetőszerkezete égett. A tűzoltóknak az oltáshoz a tetőt is meg kellett bontaniuk, az épület mennyezete részben leszakadt. A 20 négyzetméteren pusztító lángok megfékezése egy órát vett igénybe, a tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő idős nő holttestét. Nem zárható ki, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozhatta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálat indul.

Hozzátették, hogy évente hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. A néhány ezer forintból megvásárolható füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell helyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában