Tragédia

2024.02.05. 10:59

Hiába küzdöttek Andrea életéért: elhunyt a kétegyházi gázrobbanás sérültje

Hiába tettek meg mindent az életéért, elhunyt a január 23-ai, kétegyházi gázrobbanás sérültje. Gyászol az egész település, siratják Andrát. A középkorú hölgy egyedül volt otthon a lakásban, amikor eddig is tisztázatlan okból gázrobbanás történt, és összedőlt az egész ház. A romokhoz nem nyúlhatnak, mert információink szerint 60 napot vesz igénybe a tűzvizsgálat a katasztrófavédelem részéről.

Nyemcsok László

A romok eltakarításához minden segítséget megadott a település. Fotó: Katasztrófavédelem

Megmozdult a község apraja-nagyja, amikor tudomást szereztek arról, hogy a Déli soron felrobbant egy régi típusú parasztház. Dr. Rákócziné Tripon Emese, a település polgármestere végig a helyszínen volt, miután a keddi este értesült a tragédiáról. Akkor annyit lehetett tudni, hogy egy ember életveszélyesen megsérült. Aztán kiderült, az ingatlanban egyedül élt a középkorú nő, akire a robbanás következtében rászakadt a tető is. A mentők életveszélyes, főként égési sérülésekkel vitték kórházba.

Ottjártunkkor mindenki annak adott hangot: bízik Andrea felgyógyulásában. A polgármester is elmondta, minden segítséget megadnak, amit a hatóság kér. A romok eltakarítására markolót, más gépeket is biztosítanak, személyzettel együtt.

Remélték, mihamarabb sikerül megállapítani, mi okozta a robbanást. Ugyanakkor a polgármester – méként a település lakói – leginkább abban bíztak, hogy segít Andreán az életmentő műtét. Ehhez vért is kellett gyűjteni, dr. Rákócziné Tripon Emese ebben az ügyben is mindent elkövetett. Akinek szüksége volt a véradáshoz a gyulai beszállításhoz, abban is segítettek. Bárki adhatott vért Andreának, hiszen irányított véradás esetén az eltérő vércsoportot becserélik.

Pénzadományokat is vártak egy megadott számlaszámra, ami majd hozzájárulhat a ház újjáépítéséhez. Ez egyelőre nem valósulhat meg, mert a katasztrófavédelem 60 napig megtiltotta a romeltakarítást. Bizonyára a gázrobbanás keletkezési okának kiderítésére van erre szükség. Ami biztos, vezetékes gáz miatt robbant fel az épület.

Andrea életét már semmi nem tudja visszahozni

Dr. Rákócziné Tripon Emese január 23-án, kedden este negyed kilenc körül egy hatalmas robbanást hallott. Később kiderült, ezt még a szomszédos településeken is hallották. A polgármester azonnal kocsiba ült, és a helyszínre, a Déli sorra sietett, miután megtudta, hol is történt a tragédia. A hivatalos szervek vezetőivel, az MVM munkatársaival egész éjszaka egyeztetett a veszély elhárításáról. Ahogy a polgármester akkor fogalmazott, a feltáró munkához, valamint a családnak minden segítséget megad a kétegyházi önkormányzat. Ez továbbra is így van. A tragédia viszont az, hogy Andrea életét ez már nem tudja visszahozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában