Kék hírek

2024.02.03. 11:06

Bolgár bukás a gyulai határon: ciki lett a cigiből

Jövedéki termék tartásával elkövetett, nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves, büntetlen előéletű bolgár férfi ellen, aki kamionja rakterében nagyobb mennyiségű cigarettát próbált meg átcsempészni a határon. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2023. július 21-én, a délelőtti órákban jelentkezett belépésre a magyar-román határ gyulai határátkelő-helyén Magyarországra az általa vezetett, bolgár honosságú kamionnal. Amikor a határátkelőn a pénzügyőrök a jövedéki adózás alá eső termékekről nyilatkoztatták a férfit, azt állította, hogy 16 doboz, bolgár zárjegyes cigarettát tart magánál, saját fogyasztásra.

Ennek ellenére a kamion tételes átvizsgálása során a raktérben, a szállított áru közé, két kartondobozban elrejtve a pénzügyőrök összesen 1466 doboz, különféle márkájú, bolgár zárjegyes cigarettát találtak. A kamionos elismerte, hogy a cigarettát ő vásárolta, és rejtette el a kamionban. A megtalált dohányáru belföldi forgalmi értéke több mint 3,2 millió forint, ami után közel 1,6 millió forint jövedéki adót, és több mint 680 ezer forint általános forgalmi adót kellett volna megfizetni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában