Gyilkossággal fenyegetőzött

2024.01.13. 14:50

Származásuk miatt szidalmazta a roma embereket Kevermesen

Közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség, és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 43 éves, büntetett előéletű kevermesi férfival szemben, aki a származásuk miatt szidalmazott és fenyegetett meg roma etnikumhoz tartozó személyeket.

Forrás: Shutterstock

A férfi tavaly április 29-én, az esti órákban ittas állapotban, barátai társaságában kerékpárral érkezett egy kevermesi családi háznál lévő baráti összejövetelre. A házhoz érkezve meglátta, hogy az úttest túloldalán általa is ismert roma etnikumhoz tartozó személyek – férfiak, nők és gyermekek – beszélgetnek az utcán. A férfi – miközben kerékpárját letámasztotta – szóváltást kezdeményezett az út túloldalán állókkal, majd azok roma etnikumhoz tartozása miatt indulatosan az úttesten át feléjük indult és hangosan kiabálva megöléssel fenyegette meg őket. 

Miután az úttesten átment, azért, hogy az ott lévőket megfélemlítse és szavainak nyomatékot adjon, egy alkalommal belerúgott az ott álló szemétgyűjtő edénybe, amely ennek következtében fölborult. Az egyik roma személy ekkor telefonon bejelentést tett a rendőrségre, melyet a férfi észlelt, ezért – miközben a nála lévő táskába benyúlt – közölte, hogy nem fél a rendőröktől, kiveszi a táskájából a pisztolyát és lelövi őket. Mindezek után visszaindult az utca túloldalára, miközben ismét megöléssel fenyegette meg őket. A férfi ezen kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a roma etnikumhoz tartozó személyekben riadalmat keltsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában