Bűncselekmény

2024.01.11. 10:19

Mozgássérült férfit rabolt ki a 21 éves kunágotai fiatalember

A bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy letartóztatásban lévő, büntetett előéletű 21 éves kunágotai férfival szemben, aki egy mozgássérült férfitól vette el a pénzét.

Papp Gábor

Forrás: shutterstock

A fiatalember és a sértett, egy mozgásában közepes mértékben korlátozott, járóbottal közlekedő nagykamarási nyugdíjas férfi tavaly június utolsó napjaiban Mezőkovácsházán találkoztak és megállapodtak abban, hogy a sértett 15 ezer forintért megvásárol tőle egy sparheltot, melyet másnap teljes egészében ki is fizetett, de nem szállított el. Ezt követően egy héttel, július 3-án a sértett, miután a havi nyugdíját magához vette, Kunágotára ment, hogy megkeresse a férfit és a megvásárolt sparheltot hazaszállítsa. 

A terhelt házában közösen beszélgetni és italozni kezdtek, amelynek során a sértett elmondta, hogy felvette aznap a nyugdíját, ezért van pénze hazaszállítani a megvett sparheltot. Az esti órákban a sértett rosszul lett, távozni szándékozott, ezért a házból az utcára ment, ahova őt a férfit is követte, aki ekkorra már elhatározta, hogy a sértettnél lévő pénzt és mobiltelefont megszerzi. A férfi az utcán minden előzetes szóváltás nélkül kirúgta a sértett kezéből a járáshoz használt járóbotot, majd a lábába is belerúgott, melyek együttes következményeként a sértett a földre esett. Ekkor elvette a sértett ruházatából a mobiltelefonját, valamint 24 ezer forint készpénzt, majd a sértettet hátrahagyva a helyszínről eltávozott.

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére és a nyomozás során felmerült, 160 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában