Évzáró

2023.12.06. 19:49

Várják az új polgárőröket: Békésen értékelt a vármegyei szövetség

Évzáró kibővített elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége (BVMPSZ) a napokban Békésen. Az elnökségi ülést Lipták István levezető elnök nyitotta meg és köszöntötte a megjelent vendégeket, illetve a polgárőr vezetőket.

Papp Gábor

Vörös Ferenc rendőr ezredes megköszönte a polgárőrök munkáját.

Forrás: Facebook

Gyarmati Sándor, a BVMPSZ elnöke beszédében röviden ismertette az év legfontosabb eseményeit. Elmondta, hogy a vármegye polgárőrei ebben az évben is a közrend a közbiztonság érdekében tevékenykedtek, önálló járőrszolgálatot láttak el, illetve szükség esetén segítették a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját. Kiemelte, hogy a vármegyei szövetség gazdasági helyzete stabil. Fő cél a polgárőrség létszámának bővítése, amely nagy feladat, hiszen a mai világban nagyon nehéz önkéntes munkára rávenni a fiatal generációt. Kiemelte, hogy kitűnő kapcsolatot ápolnak az együttműködő partnerekkel, rendvédelmi szervezetekkel, önkormányzatokkal.

Ezt követően Békés Vármegye Rendőrfőkapitánya, Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Kiss András tűzoltó dandártábornok, valamint Békés alpolgármestere, Polgár Zoltán elismerően szólt a polgárőrök munkájáról, köszönetet mondott a közösen végzett munkáért és további sikeres együttműködést kívánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában