TÉT projekt

2023.12.01. 17:54

Gyermekotthonban élő fiatalok is élményt gyűjthettek a rendőrség jóvoltából

Nevelőikkel járta végig két 15 éves, gyermekotthonban élő fiatal azokat a helyszíneket, amelyeket a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Tanulás – Élmény – Tapasztalat program keretében kínált. A TÉT projekt célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a környezet- és az állatvédelem fontosságára, valamint az online térben elkövetett csalások megelőzésére.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: police

Lovastanya, túzokrezervátum, állatpark, tanösvény és sajtműhely. Ilyen helyszíneket kellett végigjárniuk azoknak, akik részt vettek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósult TÉT (Tanulás-Élmény-Tapasztalat rendezvényén. A kezdeményezést 2023 szeptemberében indította a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a környezet- és az állatvédelem fontosságára, valamint az online térben elkövetett csalásokra, azok megelőzési lehetőségeire. Az érdeklődők különböző helyszíneket jártak végig és ajándékokat is kaphattak. Az állomásokon a látogatást igazoló pecséteket begyűjtő első 50 játékos a Gyulai Várfürdőbe kapott családi belépőjegyet.

Az elmúlt három hónapban sokan vettek részt a programon, köztük két 15 éves fiú is, akik gyermekotthonban élnek. Márk és Vajk barátok, nagyon szeretik az állatokat. Ezért is örültek annak, hogy a nevelőik segítségével elindulhattak a pályázaton. Elmondták, hogy három hét alatt járták be az öt helyszínt, és mindegyik nagyon tetszett nekik. Példaként említették a túzokrezervátumot, ahol sok szép madarat láttak, de örültek az állatsimogatónak is. Emellett nagyot sétáltak a tanösvényen, és sok érdekeset láttak a sajtműhelyben is. Márk és Vajk az elsők között szerezték meg a látogatást igazoló pecséteket, így a következő nagy élményt jelentő programjuk a Gyulai Várfürdőben lesz. 

A belépésre jogosító tiketteket november 30-án adta át nekik dr. Bedéné Szilágyi Bernadett rendőr százados, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója. A fiúk nevelői elmondták, hogy mindig igyekeznek olyan programokat szervezni az intézményben élőknek, amelyek hasznosak és egyben szórakoztatóak is. A rendőrségét ilyennek találták, ezért csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában