Kék hírek

2023.11.20. 15:51

Piásan és befüvezve driftelgetett Gyulán a budapesti férfi

Olyan „jól” sikerült a manőver, hogy egy ház falának hajtott a fiatal budapesti férfi.

Papp Gábor

Fotó: Shutterstock

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 19 éves büntetlen előéletű budapesti férfi ellen, aki tavaly novemberben, egyik éjszaka ittasan és bódult állapotban úgy driftelgetett Gyulán, a Fürdőövezetben egy autóval, hogy nekiment egy ház falának. Társának, a gépkocsi tulajdonosának, egy szintén 19 éves büntetlen előéletű budapesti férfinak járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt kell felelnie.

A két férfi az egyikük tulajdonát képező autóval érkeztek Gyulára tavaly november 11-én. Mivel a gépkocsi tulajdonosa vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azért a gépkocsit a társa vezette. November 12-ére virradó éjszaka a Gyulán bérelt apartmanjukban a férfiak baráti társaságukkal együtt italoztak, tömény szeszes italt fogyasztottak. Hajnali 4 óra körüli időben a gépkocsit Gyulára vezető férfi azt találta ki, hogy „keresztbe vereti a kocsit”, azaz megpróbál driftelni vele. A gépkocsi tulajdonosa, bár tudta, hogy társa nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, illetőleg marihuánás cigarettát is szívott, nem akadályozta meg, hogy az a gépkocsit vezesse, a gépkocsi vezetését átengedte neki. Így társa beült a gépkocsiba és a Tiborc utcában driftelni próbált, azonban ittas és bódult állapota miatt a gépkocsi felett az uralmát a többszöri irányváltás során elvesztette, s az úttest menetiránya szerinti jobb oldalával párhuzamosan kiépített parkolóba sodródva behaladt, ott nekiütközött egy ott parkoló lassújárműnek, majd tovább sodródva egy lakóingatlan utcafronti falának. A cselekmény időpontjában az autót vezető férfi közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, illetőleg vér- és vizeletmintájából a marihuána hatóanyaga is kimutatható volt.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével mindkét férfit pénzbüntetésre ítélje, a járművet ténylegesen vezető férfit pedig ezen felül a közúti járművezetéstől is tiltsa el, illetőleg a nyomozás során felmerült, közel 270 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is nekik kell majd megfizetni.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában